Заместникът-министърът на туризма Ирена Георгиева изрази очакванията за летния сезон на 2023 година,

...
Заместникът-министърът на туризма Ирена Георгиева изрази очакванията за летния сезон на 2023 година,
Коментари Харесай

Лято 2023: Очакваме 5% повече туристи от предпандемичната 2019 г.

Заместникът-министърът на туризма Ирена Георгиева изрази упованията за летния сезон на 2023 година, при които се предвиждат поне 4,6 милиона визити на туристи.
Това число ще съставлява най-малко 5% повече от летния сезон през предпандемичната 2019 година. Тези прогнози бяха основани по време на форума " БГ Туризъм - Лято 2023 “.
Заместник-министърът изрази горделивост от достиженията през последната година, като показа, че зимният сезон 2022-2023 година беше най-успешният досега. Бяха посрещнати над 1,9 милиона туристи, което съставлява нарастване от 25% по отношение на предходния зимен туристически сезон 2020-2021 година и 23% над предпандемичния зимен сезон от декември 2019 до март 2020 година.
Ирена Георгиева уточни, че упованията за летния сезон са основани на ранните записвания от главните пазари за България, плануваните полети във Варна и Бургас, както и информацията от изложенията и срещите.
Тя също по този начин показа, че България чака повече и по-чисти плажове за новия сезон, с 3 повече плажа със наследник флаг в посока миналата година. Общо 21 плажа и едно яхтено пристанище се отличават със наследник байрак, който е знак за качество на туристическия артикул и привлекателността на дестинацията.
Ирена Георгиева добави, че България получи самопризнание от Световната организация по туризъм, като заема шесто място по ритъм за възстановяване след пандемията от COVID-19 спрямо броя туристически визити. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР